Džemujeme2

22. srpna 2015 v 16:11 | Dvě TeRezi A spol. |  Naše mini vaření

Včera jsme opět zavařovali s dědou. Stále zavařujeme jablíčka, ale o tom už jsme psali. Koupili jsme kilo zralých meruněk.S vyplazeným jazykem
Meruňky jsme umyli, rozpůlili, pecky vydělali a meruňky jsme na kostky nakrájeli. Nasypali do hrnce, vařili až se voda vypařila, míchali, aby se džem nepřipálil, a přidali 1 balíček želírovacího cukru (500g). Za stálého míchání jsme ještě chvilku džem vařili a pak jsme ho opatrně malým šufánkem nalili do menších zavařovacích skleníček a uzavřeli je šroubovacími víčky. Dědeček je potom 20 minut zavařil na plechu v troubě (sklenice se musí podlít horkou vodou a teplota uvnitř musí být 85°C).


Natrhali jsme ještě něco málo černého rybízu. Už se dědovi do velkého mrazáku nevešel, tak jsme udělali džem z černého rybízu. Usmívající se
Černý rybíz jsme umyli a obrali. Dali jsme ho do hrnce, vařili a míchali, přidávali cukr. Až se voda odpařila, džem začal houstnout, ještě jsme ho chvilku povařili, míchali, aby se nepřipálil. Horký nalili do menších skleniček, uzavřeli šroubovacími víčky a dědeček je zavařil na plechu v troubě stejně jako meruňky.Smějící se
P.S. Nepřikrývat hrnec pokličkou, jinak by se voda neodpařovala! Mrkající

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama